JellyPages.com
I'm not an Ustazah. I'm not an Alim. I'm just Allah's servant. I'm just ummat of Muhammad. I'm a sinner, trying to sin less.

Thursday, 14 February 2013

Wonder Glow u'ollsss

Nak story mory kat sni, korang pernah dgar product Wonder Glow ? mesti pernah kan sebb product nie pun dah mula famous kat pasaran. Act, zira sndiri jugak sedang menjinakkan diri dalam pengunaan product wonder glow nie, dah hmpir sebulan jugak guna wonder glow yg basic. 
Ap kesan/Perbezaan ?
Disebabkan zira pkai baru je nak mencecah usia sebulan, kesannya tak nmpak sgt.. Masalah kulit muka zira ni liang pori besar dan bnyak white head. Bila pkai wonder glow ni dlm masa seminggu je liang pori tu dah mengecil dan bila zira nak bersihkan white head dkat hidung dan dagu senang sgt. Tp yg paling best minyak yg dkat muka boleh goreng ni berkurangan. Bila zira pkai product ni masa mggu prtama, ad mengulupas sikit kat bhg pipi, tp bila dah dua hari mcm tu dah oke dah.
 Ad lg best tw mestilah die boleh putihkan muka dan dah ad customer yg pkai semua jenis product Wonder Glow ni dah tak pyah make up.  

Customer tu kawan sek zira sendiri n zira beli product ni kat dia. Lgpun dia dah pkai 9bulan, sebab tu kesan nmpak sgt.Muka die flawless sgt. Kawan zira ad jugak pkai, lg muka penuh jerawat sebb ad masalah resdung, bila  jumpa dia balik jerawat semua makin berkurang dan mula nmpak cerah. Ibu zira sendiri pun pkai jugak tw, Jeragat kat muka dia makin lama makin Pudar. Motif utama Product nie cantik jelita tanpa makeup. Memg betul bila kita da pkai lama tak pyah make up :)

  Meh zira tempekkan Gmbar :)


Ini product Wonder Glow yg basic. Klu first time pkai, memg kne pkai yg ini dulu. 
One set RM100 memg mahal tp boleh tahan 3bulan.. 
Nak kesan lebih bagus jgn pakai make-up bila guna product wonder glow :)

Cara Pemakaian: 
1) Cuci muka menggunakan Sabun wonder Glow
2) Lepas cuci, gunakan Cream D (Day/ siang) dipakai utk siang hari dapat digunakan sbg alas bedak & pelindung sinar matahari UV
3) Cuci muka mggunakan sabun wonder glow dan pakai cream night. bila pkai cream night hendaklah disapu menegak supaya krim dapat menembus jauh ke dlm bhg lapis epidemis kulit.
p/s : Cream malam wajib pakai, tak boleh tinggal !
        Utk hasil yg lebih cepat, Jgn pkai make up :)
 
 
Ini jenis product Wonder Glow yg lain, bila dah hbis guna yg basic boleh guna yg ini..
Product wonder glow ni bnyak peringkat tp klu nak lebih bagus boleh guna product yg diatas ni :) 
zira blum pkai lg semua product diatas ni, sebb yg basic pun belum habis lg..Klu zira dah pkai, zira share ye :)


Taraaaa, Ini lah kawan zira yg zira ckp td. Dia ni kawan sekolah zira dan dah pkai product Wonder Glow selama 9 bulan. Zira sendiri jumpa dia masa nak beli product ni. Muka dia lain sgt drpd waktu sek dlu.. First jumpa ingat die make up tp dia tak make up lgsg, Muka dia flawless sgt2.
Memg nmpak hasil yg sgt best :)

P/s : Kalau ad yg berminat dan ingin tahu lebih lanjut boleh cari di Facebook 
HQ Wonder Glow
P/s : zira dgn rela hati volunteer kan diri, anyone yg nak beli product ni tp tak tahu nak beli kat sape ? Boleh order dekat zira ye. Zira boleh poskan sekali k :) 
Tinggalkan jejak klu nak number fon :)


Terima Kasih Daun keladi, Sila baca lagi

26 comments:

Miss Sue said...

satu set rm100? not bad jugak lah sebab dah satu set.. tp kan aku xleh pakai sabun lah sayang, naik sem ni aku nak tengok krim dia boleh? kalau krim dia macam krim safi, mmg muka aku xsesuai.. :( ..kalau krim mcm pelembab aku boleh lah..aku serik ngan sabun eumora >.< sobsobsob

Zira Azim said...

hmm, yeke ? krim dia memg tekstur lain sgt tak mcm krim safi pun sebb die buat dari sarang burung walid tak silap ak, boleh.. nnti ak bawak k. anyway shira pun pkai jugak tw.

Miss Sue said...

kalau oke aku nakkkk :D , takpe nanti naik sem, bawak eh.. sesuai utk kulit sensitif kan ?? mak iti dah pakai berapa lama dah ?? tak sabar nak tengok ! >.<

Zira Azim said...

yup, memg sesuai sgt.. mak iti baru lg pkai. tak silap smggu lebih kut..

babol only said...

bisa buat laki-laki nggak nih produk? hihihih..

Zira Azim said...

lelaki & perempuan boleh guna :)

Miss Lunna said...

salam zira.... Sy pn nk kongsi cerita dgn zira. Member sy dh lama ajk sy try guna WG tp sy sndri blum b'sedia. Namun, bila lihat dia makin cantik dn bseri2, hati tu teringin juga.... At last sy guna, dn masyaallah hasilnya sgt bagus. Nyesal pula x start dr awl. Skrg pn sy masih guna basic set, dn alhamdulillah kulit makin berseri, kesan jerawat pn dh hilang.... Hari ke3 pgunaan dh nmpk kesan. Keluar spti daki2, dn lama kelamaan hilang;-). Sy yakin sudah mbuat pilihan yg tepat

shuhada mays said...

Salam..maaf ye nak nyibok gakkt sini.. WG mmg sesuai utk semua jenis kulit. Yang paling penting Krim ini adalah selamat digunakan dan telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).hikhik dan saya adalah agen WG ni.. kalau nak tau lebih lanjut boleh hubungi saya..

nadyra Azmi said...

Saya dah mgguna WG tp muka sya pedih mengelupas.jerawat naik

Anonymous said...

Saya dah pkai wg sebulan,mula2ok p sekarang kuo jrwt plak..nape eh

Anonymous said...

Mungkin awak pkai krim tebal sgt kot..sapuannye x leh tebal kna nipis2 je..

Anonymous said...

Sy bawu guna 1 bln..npk flawless n glowing jee..kwn2 fb ingt sy amek suntikkn vit c tp sy bg tau dowg juz guna wg jee..so skg brg make up sy jimat..g keje juz pkai maskara, eyebrow, , eyeliner n lipstik jee..:)

Anonymous said...

Jerawat sy tumbuh kt kening kt muka xde nsib baek..hihihii

Anonymous said...

Sy mula pkai mlm....so mse tido rse gtal....bngun pg...muka jd merah dn gatal...sy teruskan dgn krim siang pula....adakah ini kesan mula2 pkai wg??

farah said...

dulu muka saya mcm awk liang pori besar dan bnyak white head..saya pkai hmpir sebulan tpi muka sy teruk putih bertompok hnya di bawah bibir dan dagu dan tumbuh jerawat banyak sgt...sy dh tak tahu nk wat apa...harap awk dpt tlg sy sebb ramai tegur muka sy nmpak teruk tak mcm dulu

Anonymous said...

Saya ad trbce testimoni tntg cra nk pkai wnder gloe tu.. bfore pkai wnder glow muka kne free dri sbrg produk.. mean 1 smgu jgn pkai ap2 kosmetik sblm apply wnder glow tu kt wajah.. then 3 hri pertama just guna sbun je dlu..hri brikut bru guna krim siang n malam..cuma pakai produk wonder glow je untuk smgu or 2 mgu pertama.. slpas tgok keadaan muka da stabil..bru la apply bdak asas or ap2 produk lain cm bdak kompact ke..x yah pk nk apply sunblock coz wonder glow tu da ad spf dia sndri.. klau muka jd truk btter hntikan dlu.. mybe awk ad cmpur2 ngan produk lain time guna wnder glow tu kot.. ap pun try free kn wajah dri sbrg produk untuk sbuln.. ini cra untk kulit tu baik pulih scara natural.. coz sya pnh kne bnda yg sma time slh guna produk dlu. Skrg ni da ok.. muka da clean blik.. hope dpt mmbntu..

Anonymous said...

npe sye pkai mke sye bermnyk sgt...

fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

fa farhana said...

Jom kawan2 klik link nie...Tak nak join pon xpe..klik link pon dh ckup..tp kalau nk join pon bleh..Modal FREE of charge
http://www.cashforvisits.com/index.php?refcode=18491
tq all

Nany Darl said...

Good.. bler pki bedak da rse mcm xbest kn.. huhu

Nany Darl said...

Good.. bler pki bedak da rse mcm xbest kn.. huhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahhh... teruja nyer baca testi u dear
i pun guna juga WG nih
ni testi i,

http://momoy-blogirl.blogspot.com/2014/01/ehem-review-wonder-glow-part-2-pula.html

Anonymous said...

Slm..sye dh gne produk wg sbulan lbih.mmg nmpk ksan klit lbih ptih n lmbut..tp bintik timbul mkin byk di pipi n dahi..mmbuatkn klit sye nmpk xlicin..adakah ni ksan sbb gune produk ni..or ksan ni utk smntare je

Annaan Aanann said...

Klo xslh sy wonder glow nie ade retinol yew?klo ade retinol mmg akn mngelupas sikit..mgkin ade juge xngelupas.n produk y ad retinol nie xboleh dicampur nan produk2 lain..selain dr tu retinol nie sensitif pd chye mathri n udara..better simpan krim di tmpat gelap or tmpt y kedap udara..lampu gadget2 pon ade tb ade uv.may b sb tu krim nie ade spf..klo krim ad retinol trdedah kpd apa y sensitif khasiatnye beransur hilang..jdi jge bebaik krim anda..harap nie dpt mmbantu utk kesan y lebih baik..InsyaAllah..maaf klo sy silap

nuraini azahariah said...

Ooooo...patut laa.....sy ade tertinggal krim dlm kereta hr tu...lepas tu...rupa n bau dia jd pelik....huhu....syg nyaa....kalo effect dia da ilang.....

 
Copyright© All Rights Reserved zieraziz.blogspot.com