JellyPages.com
I'm not an Ustazah. I'm not an Alim. I'm just Allah's servant. I'm just ummat of Muhammad. I'm a sinner, trying to sin less.

Sunday, 17 February 2013

Buah Hati Ibu ^^

Taraaaaaaaa, sorry lah dah lama tak post entry baru kat belog ni, sebb ad halangan yg tak boleh dielakkan.. Line internet terlalu laju sgt lah kan -,- Dah bayar pun rasa mcm tak byar celcom nie, blergh! Sekarang nie zira tgh sibuk kira hari nak balik Cyberjaya, one week to go.. Nak jumpa semua buah hati zira kat sana, rindu sgt dgn dorg semua :)
 
Post entries hari ni tajuknya " Buah Hati Ibu " , knape Buah Hati ibu ? hehehe bnyak kisah disebalik semua nie.. Rumah zira ni dah lama tak bela kucing disebbkan semua kucing mati akibat dilanggar kereta & moto yg tak perikemanusiaan, ibu terus serik nak bela kucing lg :( Sebenarnya kan, kan, kan zira ni penakut yg teramat dgn kucing bukan takut ap geli je, then sejak ibu bela kucing terus tak takut sgt dah.. Ad hikmah semuanya kan :)

Hari Jumaat lepas zira, ibu & ayah pg makan kat luar sebb ibu tak sihat & tak masak. So, tgah tggu mkn tu ad anak kucing ni main kat bwah kaki org. Comel sgt & warna badan die lain drpd yg lain, ibu terus decide nnti balik nak amik kucing tu nak bela, ayah pun oke je. Ibu terus nak bela kucing balik sebb die tak de kawan kat rumah, ayah keje kat JB hari mggu baru balik, zira kat KL, adik pulak keje, pastu mlm kluar, ibu dah tido baru balik. So, of course la die rasa bosan kan. Nak di jadikan cerita bila kteorg tgah mkn mak kucing tu dtg n gigit tengkuk anak kucing tu bawak balik rumah .Ak dgn buat andaian sendiri mengatakan mak kucing tu marah kut kat anak dia sebab kacau org mkn. kehkehkeh :P Lepas je dah bayar semua ak dgn ibu ap lagi teruskan projek mencari anak kucing tu tp tak jumpa siap pkerja kat kedai mkn tu tolong carik lg tw, kemain lg -,- carik2 then jumpa tp anak yg lain ibu tak suka pulak katanya tak cantik warna badan >,<" pastu terus balik rumah.

So hari ni balik kmpung kat Ayer Hitam, masa nak otw balik kluang ibu suruh ayah pg kedai makan tu nak carik lg, sekejap je jumpa anak kucing tu. Kteorg beri nama Nemo sebb bdan die belang2. hehehe. Kemain tw Nemo ni, baru je datang rumah ni dah manja dgn ibu lebih2 dah serasi sgt. Btw, ibu dah happy pun buat ak happy sgt :))


Org dulu2 cakap tak elok ambil gmbar kucing, so ak bukk goggle dan rasa gmbar ni paling menarik sekali.. Sweet sgt :)
P/s : Kasih Sayang anak dekat ibu, mcm manusia jugak :))

Terima Kasih Daun keladi, Sila baca lagi

2 comments:

Diana Azis said...

Sweetnya kitty tue..tapi pelik zaman sekarang ramai mak yg tak sayang anak hingga sanggup buang dalam tong sampah, sungai..haish..

Zira Azim said...

hmm, betul tu.. Org lain susah nak dapat anak, tp yg tak de perikemanusiaan tu boleh buang2 je.. Hanya Allah saja yg mmpu balas segalanya :)

 
Copyright© All Rights Reserved zieraziz.blogspot.com